Частник си загради имот на Корал, природозащитници пропищяха

Корал

За ограничен достъп до плажа на Корал алармира природозащитникът Атанас Русев. Във фейсбук групата „Да запазим Корал“ той е публикувал снимки, на които се вижда поставена телена ограда и табела с надпис „Частен имот! Разрешено е преминаването само на пешеходци до плажа“. Отстрани на по-малки табели е отбелязано, че обектът се охранява от СОТ на бургаската фирма „Аркус сигурност“, която медийни публикации свързват с Димитър Желязков – Митьо Очите.

„Достъпът до плажа е ограничен! Горичката над плажа е опасана с ограда. Направена е ограда!!! Не знам кой, как и защо е позволил подобни строителни дейности върху ЗАЩИТЕНИ ДЮНИ!!! Частният имот… върху защитените дюни с ограда… И табелки, на които някой си е позволил да ограничава достъпа до плажа на път общинска собственост???“ – пише Атанас Русев и пита кой е позволил на частника да упражнява подобни права върху общински топици и пътища, които водят към плажа.

Фейсбук постът на Русев ангажира десетки коментари. Някои от тях призовават за протест, а други стигат и доста по-далеч – призовават „направо на война, и то на техен терен“.

Относно създалата се ситуация кметът на Царево Георги Лапчев коментира, че собственикът на имота има пълно право да постави граници на имота си. Той не е задължен да уведомява предварително кметството за действията си, тъй като земята не е общинска. Според Лапчев общинският път до плажа не е забранен и достъпът по него е безпрепятствен.