Скандал! Никой не ще да върне парите на хората, закупили билети за пропадналия концерт на „Смоуки“ в Бургас

Smokie

Хората, закупили билети за отменения концерт на знаменитата рок група „Смоуки“, който трябваше да се състои на 9 февруари тази година в Бургас, най-вероятно ще пият една студена вода. Причината е, че нито една от ангажираните с провеждането на музикалното събитие фирми не иска да върне парите от продадените билети. За създалата се ситуация алармира бургаският омбудсман Тодор Стамболиев.

На 14 март общественият посредник е получил в отговор на негово запитване уведомление от „Лилов“ ООД – организатор на концерта на групата „Смоуки“. В него от дружеството са го уверили, че в момента са в процес на финализиране и уточняване на финансовите отношения с разпространителя „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ“ ЕООД по подписания между тях договор. Те са се ангажирали, че в разумен срок, след уреждане на отношенията си с другото дружество, ще бъдат възстановени всички суми по закупени билети за отменения концерт.

Днес, 20 април, обаче омбудсманът е получил ново уведомление, от което става ясно, че двете дружества не са постигнали съгласие и не са уредили финансовите си взаимоотношения.

В уведомлението се твърди, че закупилите билети имат касова бележка за сумата, на която е отбелязана като издател фирмата „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ“. В писмото се съветват лицата, които са закупили билети, да си потърсят парите от това дружество.

„За съжаление, при липса на доброволно възстановяване на сумите, ще трябва да се търси съдебна защита, а тя предполага повече разходи от стойността на билетите“ – посочва Тодор Стамболиев.

Общественият посредник все пак изразява надежда, че тези дружества, които са с име и история в организирането на концерти, ще потърсят извънсъдебен начин за уреждане на взаимоотношенията си и най-вече ще намерят начин за възстановяване на сумите на закупилите билети хора.