Стефан Вълдобрев и още 4 звезди показват „Тектоника на чувствата“ пред бургазлии

Тектоника на чувствата

„Тектоника на чувствата“ от Е. Е. Шмит ще събере на една сцена Стефан Вълдобрев, Стефка Янорова, Пламена Гетова, Вяра Начева и Николина Велчева. Това ще се случи на 24 април от 19,00 часа в залата на Държавна опера – Бургас. Постановката е на Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен. Режисьорът е Недялко Делчев, а сценографията е на Петър Митев.

Възможно ли е да си влюбен и свободен? Да отдадеш част от себе си и пак да си цял? Прави ли ни любовта по-силни? По-възвисени? По-истински… по-хора? Може ли да съхраним полета и красотата на чувството, или то винаги ни смалява до баналния бит? Можем ли да бъдем щастливи? Има ли я Голямата, Красивата, Единствена любов? Това са част от въпросите, които си задават героите на спектакъла „Тектоника на чувствата“. А понякога и всички ние.

Пиесата е история за възможната, но несъстояла се голяма любов, за пропуснатия шанс за близост с човек, който може да бъде твоята идеална половина, за страха и емоционалното ни неумение да бъдем с другия.

„Тектониката е метафора за големите плочи, които държат света благодарение на напрежението между тях. И когато напрежението между мъжа и жената стигне определени нива, стават земетръси. Колкото чувството е по-голямо, колкото хората са по-мащабни, толкова колизията е по-голяма и често фатална“, казва режисьорът Недялко Дечев.