Скандал! ГЕРБ нанесоха мощен удар на Корнелия Нинова! Подпукаха я за лъжите и…

корнелия нинова

Скандалите по остта ГЕРБ-БСП не стихват, дори стават още по-ожесточени. Причина е последната популистка хрумка на червената лидерка Корнелия Нинова, която реши да трупа рейтинг, като намалява почивките и заплатите на депутатите. По думите й това е абсолютно необходимо, за да може да се размие огромната пропаст между обикновените граждани и народните представители. Така тя внесе предложение, депутатските възнаграждения да станат 2900 лв, като няма да се промянат при разтежа на минималната работна заплата. Тя дори дава себе си за пример, като казва, че не ползва кола и шофьор от парламента, но пък от депутатската заплата плаща на свой личен такъв, че дори и на охранител.

Популистките й опити за трупане на дивиденти не остават без отговор от страна на управляващата партия ГЕРБ. В декларация от името на партията Спас Гърневски припомня някои истини на Нинова, а и задава доста интересни въпроси към соцлидерката.

Ето и пълния текст: 

Спас Гърневски, ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ на ПП ГЕРБ:

Вчера, 18 април 2018 г. при откриването на пролетната сесия на Народното събрание, лидера на БСП Корнелия Нинова недвусмислено загатна, че партията ще следва продължаващата вече една година конфронтационна и реваншистка политика спрямо легитимното българско правителство. Тя дори не направи и плахи опити да се разграничи от безспорните успехи на управляващата ПП ГЕРБ и нейните коалиционни партньори и във вътрешен и в международен аспект. И нямаше как да е иначе, защото след всичките и рухнали опити за създаване на напрежение и дестабилизация в обществото с фалшиви новини, интриги и незабравените прийоми за охулване и компрометиране на противника би се превърнала в посмешище. Защото и вътрешния, и международния авторитет на управляващите и особенно този, на премиера Бойко Борисов са безспорни. И икономическите отчети за миналата година, и все по отчетливата роля на България като фактор на Балканите и в Европа са без аналог в най новата ни история…

За това и вчера, след фалита на цяла серия от измислени и създадени в подмолите на бившата ДС дискредитиращи показни акции срещу управляващите,опозиционната лидерка засвири популистки на нова тънка струна с цел обществени манипулации– обявявайки борба с привилегиите и заплатите на днешната власт, сякаш тя и дружината и, не са част от нея.

Другарко Нинова, преди изборите заявихте патетично, че Демокрацията Ви е отнела всичко.

И днес, ние от ПП ГЕРБ Ви питаме:

– Какво точно Ви отне лично на Вас Демокрацията?

– Коя точно Демокрация наруши спокойствието Ви. Онази до 2009г., или онази след нея?

Защото ако проследим възходящият Ви кариерен възход от зората на Демокрацията от надежден партньор на Синята десница до член на Българското правителство по време на тройната червена коалиция пътят Ви е зашеметяващ, направо умопомрачителен. Та колцина са успявали да стигнат до висши мениджърски позиции в управляващата през 1997 – 2001г. „анти-комунистическа и реформаторска“ партия СДС. Какво доверие е трябвало да имат в теб, как и с какво си го доказал за да ти дадат възможност да приватизираш едно от водещите Външно търговски дружества като „Техноимпекс“ в които са концентрирани солидни държавни капитали. На колко персони се е отдало това? А в следващите години успешно слизаш от тази планина и вече си турист в другата. Изкачваш връх след връх в „Червените дебри“, докато покориш и най високият от тях. Разбира се че остават и отпечатъци по пътя. Съмнения за корупция в Булгартабак, държавата се прощава с Международния панаир Пловдив, точно когато бившата синя любимка е вече червен зам. министър на икономиката и председател на борда на същия този панаир, а пък той абсолютно нормално „чрез справедлива и прозрачна приватизационна процедура“ става собственост на също бившия привърженик на сините Георги Гергов, и настоящ член на НС на БСП. След време синята другарка вече е лидер на червената столетница, а олигарха водещ политик в нея. От време на време се „опитват да си отрежат опашките“ но някак си все не успяват.

За метаморфозите на синьо – червената мъгла интелигентните българи отдавна са наясно. СДС злощастно приключи политическото си битие плащайки сметката за излъганите стотици хиляди мечти и опропастени надежди за по добър живот на следващите поколения.

Предстои сметката за своята мимикрия и двуличие да платят и червените демагози. Защото няма как госпожо/ другарко Нинова да се превъплатите чрез цинизма на синьо- червените си пируети в благодетелка на социално слабите и угнетени хора.

 

Няма как да скриете и от редовите Ви партийни следовници че най безцеремонно ги предадохте и излъгахте. След като десетилетия ги заблуждавахте колко хубав ще е Социализма но за Вас номенклатурата, а не за тях. За една нощ се пребоядисахте и станахте капиталисти, такива както цял век повтаряхте за ония, срещу които воювахте с огън и куршуми – че са чорбаджии изедници. Предадохте Вапцаров, който имате дебелоочието да разнасяте като икона. С коя приватизация екзекутирахте Вярата му бронирана здраво в гърдите?

– Ех, тази приватизация от чиято евентуална проверка едва не ви ви изскочиха ангелите. Ами нали ако тя се разрови, за целия народ ще стане ясно че онези капиталисти пръкнали се с парите присвоени чрез фалита на банковата система в периода 1993-1996 г. до един са отлично подготвени дяволи от бившата Ваша Държавна сигурност?

– И накрая няколко думи за демагогията Ви г-жо Нинова относно заплатите на депутатите. В 41- тото Народно събрание ПП ГЕРБ наложи мораториум върху нарастване им и ги замрази. В 42-то НС когато управляващи бяхте Вие, от БСП, мораториума не бе продължен. Тогава на 10 март 2014г. Председателят на парламента г-н Михаил Миков заяви публично : „Когато в цялата страна има ръст на заплатите е ненормално да се замразяват тези на депутатите. Другото е обикновено сиромахомилство и евтин популизъм…“

Не разбрахте ли другарки и другари че с времената на шикалкавенето – тука има -тука няма, приключи. Не разбрахте ли че като географски посоки имаме и север, и изток, и юг, но българската политическа посока е Запад. И както са я посочили националните ни светии – Раковски, Левски, Ботев, Стамболов, ние от тази посока няма да се отклоним нито на милиметър.

 

Разбира се че в демократичната държава всички демократични политически сили имат шанс. Най вече онези които не залагат на политическия театър, какъвто БСП се опита да разиграе вчера в края на работния ден на входа на Народното събрание. Политиката е изкуство да се управлява в полза на всички български граждани независимо кой и за кого е дал вота си на изборите. Така както го прави ПП ГЕРБ вече десета година…