„Нефтохимик“ продължава с мъките във Втора лига – отстъпи на „Несебър“ у дома

Нефтохимик-Несебър1

Изпадащият със сигурност при аматьорите футболен тим на „Нефтохимик“ отстъпи на „Несебър“ с 0:1 в домакинска среща от 25-ия кръг на Втора лига.

Играта в началото бе монотонна, без опасности и пред двете врати. В 18-та минута гостите от Несебър откриха резултата. След центриране от фланга и неразчетено изчистване в наказателното поле топката попадна в непокрития Радослав Апостолов, който отбеляза за 1:0 на празна врата. До почивката несебърци опитаха с още няколко центрирания по фланга да затруднят Ферди Мюмюнов, но безуспешно. Симеон Русев имаше възможност да изравни в средата на полувремето. Той беше на удобна позиция в наказателното поле, но се забави да стреля и пропусна.

През втората част „шейховете“ диктуваха случващото се на терена. Още в първата минута Стивън Славков пресече топка в центъра на терена и подаде на Кирил Личев, който напредна по крилото и центрира към непокрития  Даниел Стоянов. Той стреля с глава, но вратарят  на гостите Мартин Димитров се намеси по блестящ начин и изби падаща под гредата топка. От своя страна несебърските футболисти се отчетоха с две опасни центрирания от корнер, при които Диян Молдованов не можа да намери добре топката в наказателното поле. Те направиха и две опасни контраатаки, от които Емануил Манев и Валентин Йосков не съумяха да се възползват.

В 76-ата минута, при контраатака на „Нефтохимик“, Кирил Личев с прехвърлящ удар намери откъсващия се зад защитата на „Несебър“ Даниел Стоянов, чиито удар към вратата бе париран от стража на гостите. След още няколко минути „шейховете“ имаха нова възможност да изравнят резултата. След пас на Мариян Димитров Даниел Стоянов центрира към Даниел Стаматов, който от непосредствена близост не можа да уцели очертанията на вратата. До края на срещата играта се водеше предимно в центъра на терена и резултатът остана непроменен.

В следващия кръг „шейховете“ гостуват на „Поморие“. Срещата е на 22 април (неделя) в 17:00 ч.