Жесток удар на ГКПП “Капитан Андреево”! Митничари задържаха голямо количество…

Капитан-Андреево

Опит за контрабанден внос на голямо количество различни медикаменти предотвратиха митническите служители на митнически пункт „Капитан Андреево“ в нощта на 15 април. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

При проверката на косовски микробус, пътуващ от Турция през България с четирима косовски граждани и шофьор със сръбски паспорт, митническите инспектори откриват между багажа на пътниците 1969 блистера лекарствени продукти, сред които такива, предназначени за антибиотично лечение, епилепсия, остеопороза, за отслабване, срещу висок холестерол, имуностимулатори. Открити са и 458 тубички с крем за лечение на гъбички по кожата.

В хода на проверката митническите служители намират и 20 кутии, с общо тегло близо 11 кг, тютюн за наргиле без акцизни документи. Иззети са и 20 от 30-те кутии цигари, които пътниците декларирали, но които превишават нормите за безмитен внос на тютюневи изделия. Установено е, че медикаментите и тютюнът за наргиле са собственост на шофьора. Контрабандната стока е задържана, съставени са два акта за нарушение на Закона за митниците.