Никой не иска да стопанисва източния плаж в Несебър? Намалиха още цената за наем

nessebar_more

Министерството на туризма обяви трети търг с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плаж „Несебър-изток”. Това се случва, след като при първия опит през миналата година и втория търг през март тази година стопанин не бе намерен.

В резултат – началната цена на обекта е намалена още. Сега тя е 5269,88 лева без ДДС. За сравнение, през миналата година плажът беше оценен първоначално на над 10 000 лв., а преди месец сумата, от която стартира търгът, бе 7528,40 лева. Явно и тази цена не е била достатъчно примамлива, за да привлече желаещи за наематели на плажа, и сега сумата е намалена с над 2000 лв.

Плаж „Несебър-изток“ се разпростира върху 6183 кв.м. От активната му площ са изключени терените, заети от обекти на инфраструктурата в размер на 12 кв.м, представляващи стълби и пътеки и площите, заети от каменист плаж в размер на 1070 кв. м. Морският плаж е с дължина на бреговата линия 517 метра.

Заявления за участие в наддаването се приемат до 2 май тази година, като търгът ще се проведе на следващи ден в Министерството на туризма.