„Гарата в Айтос“ ще украсява календара на Районния съд

съдия Мария Дучева фотоконкурс

Фотографията „Гарата в Айтос“ ще украсява календара на Районния съд в града през 2019 г., съобщиха от Общината. Снимката е дело на гимназиста Йордан Костадинов, който с нея спечели първото място в конкурса „Младите и правосъдието“.

Фотонадпреварата се проведе в рамките на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която Районен съд – Айтос в партньорство със СУ „Христо Ботев“, реализира успешно за поредна година.

Над 30 фотографии на ученици от гимназиалния курс на училището бяха подредени на изложба в съдебната институция. Съдия Мария Дучева – Административен ръководител и Председател на РС-Айтос, обяви победителите, определени по зададените критерии от тричленно жури с председател адвокат Здравко Костов.

На тържеството в айтоския съд по случай 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юристите, присъстваха директора на СУ “Христо Ботев” – Айтос Пенка Кирязова, участниците в конкурса и техни съученици. Училището партньор поздрави състава на РС-Айтос за професионалния празник, с пожелания за успехи в правораздаването и успешно партньорство по Програмата и през следващата учебна година.

Победителите получиха специални награди от съдия Мария Дучава, а всички участници в конкурса – Конституцията на Република България.