Извънредно! Шуреят на Митьо Очите и негов авер са обвинени за принуда в Поморие

beleznici1

Районната прокуратура в Поморие е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 26-годишния Христос Янулис (брат на втората съпруга на Димитър Желязков-Митьо Очите) и 22-годишния Богдан Рупанов. Двамата са обвинени в извършване на принуда спрямо младеж с инициали Г. Т., за да извърши той действия противно на волята си, съобщиха от държавното обвинение.

Богдан Рупанов е обвинен за това, че на 12 април тази година, при условията на продължавано престъпление, принудил Г. Т. да извърши действия противно на волята му, като употребил сила и заплашване, а едно от деянията е осъществил в съучастие с Христос Янулис. Те накарали насила младежа да отиде в обитаваното от Богдан жилище. Там, на таванския етаж на сградата, Рупанов принудил Г. Т. да се съблече гол, да падне на колене, да сложи ръцете си зад глава и го заснел с мобилен телефон. След това го накарал ръкописно да напише два текста върху два отделни листа хартия, с имената си, подписите си и изявления, текстът на които е диктуван от Богдан.

Христос Янулис е обвинен е обвинен само за това, че заедно с Рупанов принудил Г. Т. да отиде с тях в жилището на Богдан, като употребил за това сила.

Предстои Районния съд в Поморие да насрочи заседанието си.

Двамата обвиняеми са част от групата, задържана при спецакция на полицията в Поморие на 13 април. Според непотвърдена информация става въпрос за наркоразпространение.