Каратист от Приморско грабна сребро от националния шампионат

Петър Бараков1

Петър Бараков от СК „Аригато“ в Приморско направи успешен дебют на националния шампионат в Гоце Делчев. В състезанието взеха участие над 180 състезатели от 26 клуба от страната.

Дисциплина, добра подготовка, воля и хъс за победа – това  е малка част от качествата, които притежават приморските каратисти и благодарение на които жънат успех след успех на национални и международни състезания.

Това показа и младият каратист, който излезе за първи път на татамито и се завърна със сребърното отличие. Той се изправи срещу трима съперници в категория до 38 кг до 10- годишните и показа завидна техника във владеенето на бойното изкуство. Бараков успя да отстрани двама от противниците си, но в последната, финална среща отстъпи по точки. Класирането му на почетното второ място показа, че спортистите от СК „Аригато“ притежават качества на шампиони.

Младият надежден каратист бе поздравен за отличното представяне и награден с купа, медал и грамота.

СК „Аригато“ – Приморско е един от клубовете, подпомагани изцяло от морската община. В него се обучават каратисти, ръководени от сенсей Христо Терзиев, семпай Лъчезар Димитров и семпай Николай Попов и под председателството на Мариан Кертев.