Съкращават 22-ма данъчни в Бургас, протест на място няма да има

NAP

Двайсет и двама са служителите на отдел „Оперативен контрол“ в НАП-Бургас, които ще останат без работа от 1 май, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция за 7dniburgas.bg. Това става, след като отделите по оперативен контрол се закриват във всички териториални структури на НАП в страната. Решението е в отговор на акцията на специализираната прокуратура в края на март, при която бяха арестувани 20 данъчни служители от същото звено в София по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

По повод съкращенията служители на Националната агенция по приходите излизат на протест в София. На място в Бургас такъв няма да има, категорични са от териториалната дирекция. Засега не е ясно дали някои от местните данъчни ще се присъединят към протеста на колегите си в столицата. Но за да стане това, то те трябва да си вземат опуска, тъй като до края на април са си на редовна работа, допълниха от пресцентъра.

Съкратените служители, ако желаят, ще могат да кандидатстват за работа в други отдели на НАП. В момента даже текат конкурси в дирекция „Фискален контрол“, която ще поеме функциите на закрития отдел „Оперативен контрол“.