Вече приемат заявления за издаване на стикер за „Зелената зона“ в Бургас

зелена-околовръстна-2

От днес, 16 април, вече се приемат заявления за издаване на стикер за новата „Зелена зона“ в Бургас, съобщиха от Общината. Те се подават в офиса на ОП “Транспорт” на ул. “Александровска” № 106.

Режимът за платено паркиране се въвежда с решение на Общинския съвет. „Зелената зона“ в Бургас започва да функционира от 1 май. Тя ще има следният обхват:

Подзона “Зелена – 1” с граници: от ул. “24-ти черноморски пехотен полк” до ул. “Велико Търново”; зоната, заключена между ул. “Георги Баев”, ул. “Поморие”, ул. “Велико Търново”, ул. “24-ти черноморски пехотен полк” и ул. “Адам Мицкевич”.

Подзона “Зелена – 2” с граници: ул. “24-ти черноморски пехотен полк” от ул. “Велико Търново”, до ул. “Поморийска”; ул. “Поморийска”; паркинг “Северен плаж”.

Работното време на “Зелената зона” ще бъде от 11:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден от седмицата, включително през събота и неделя (за разлика от „Синята зона“).

Цената за престой в зоната ще бъде 1 лв. на час.

Припомняме, че в момента тече подписка против въвеждането на новата платена зона. Според основния организатор на инициативата Живко Табаков – председател на Комисията по туризъм в Общинския съвет, функционирането на „Зелена зона” през уикендите е предпоставка за неравнопоставеност между бизнеса на плаж „Север” и „Атанасовска коса” с този на Централния, където в събота и неделя „Синя зона” не се заплаща.