Депутати и полицаи съветват пенсионерите в Айтос как да се предпазят от алоизмамниците

Саватева и Рандева

Как трябва да реагираме, ако получим по телефона обаждане, че сме под прицела на алоизмамници и ни предложат да помогнем на полицията като хвърлим през терасата наличните си пари?

Съвети от първо лице ще получат пансионерите от Айтос. Организатори на събитието са народните представители Ивелина Василева и Диана Саватева. В понеделник, 16 април, от 10 ч. възрастните хора ще се срещнат с началника на Районно управление-Айтос Кирил Котрулев и пресаташето на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева. На срещата, която се провежда със съдействието на местната администрация, ще присъстват и кметът Васил Едрев, и председателят на Общинския съвет Красимир Енчев.

Идеята народни представители да разговарят с възрастни хора за алоизмамите започна от Поморие, където депутатът Ася Пеева организира беседи по темата в два пенсионерски клуба. След последвалите три срещи в Бургас, Царево и Малко Търново „Заедно срещу алоизмамниците“ постепенно се разви в инициатива на бургаските депутати, която ще продължи с още събития.