Посланикът на Южна Корея идва в Бургас. Вижте защо

Шин Бунам

Южнокорейският посланик Шин Бунам пристига в Бургас на 22 април. Поводът е специален ден, посветен на азиатската държава, като целта е опознаване на нейната култура. Заедно с Бунам в морския град ще дойде и съпругата му Ким Джиън.

Спектакъл “Ритъмът на Корея” ще покаже традиционни танци и брейкденс. Събитието, което е с вход свободен, ще стартира в 17:00 часа в Операта в морския град.

В 19:00 часа в хотел „Приморец“ ще бъдат открити изложби фотоси и национални костюми и специална вечеря, на която добре дошли са всички гости, които обичат културните и кулинарни пътешествия из нови дестинации.

Шеф Лии Йонгил ще представи на блок маса богата селекция традиционни за южнокорейската кухня специалитети. Всеки ще може да опита различни традиционни вкусове – салати, стартери, основни, ястия с морски дарове, десерти, представящи кухнята на Южна Корея в нейната автентичност. Сред тях ще бъдат “корейското суши” – кимбап; палачинки с морски дарове паджон; най-популярното ястие в Южна Корея чапче; любимите специалитети пулкоги и пибимпап; корейският сладолед с червен боб патбингсу и много други.

Изложбите фотоси и национални костюми ще останат в Бургас до 27 април включително.