„Нефтохимик 2010“ пак победи ЦСКА във втори волейболен спектакъл (СНИМКИ)

Нефтохимик-ЦСКА6

„Нефтохимик 2010“ победи ЦСКА и във втория мач от финала за шампионската титла в Суперлигата по волейбол. Резултатът се повтори от първия сблъсък между двата отбора от предишната вечер – 3:1 гейма за бургазлии. Двата тима отново показаха защо са най-добрите във волейболния ни елит, сътворявайки нов спектакъл за зрителите в зала „Младост“.

Първите две части завършиха с еднакъв резултат, но в различни посоки. В първия гейм щастливци излязоха домакините, надделявайки с 2 точки разлика – 25:23. Във втория ситуацията се повтори, само че в полза на столичните „армейци“ – 23:25.

В третата част като че ли нещо у ЦСКА се пречупи, столичани направиха необичайно много грешки и позволиха на „Нефтохимик“ да спечели с шест точки разлика 25:19.

Четвъртият гейм предложи двуостра игра с поделено надмощие. Ту единият отбор повеждаше, ту другият. В крайна сметка нервите на бургазлии излязоха по-здрави и те се поздравиха с победа с 25:21 точки и финализираха мача при 3:1 в тяхна полза.

Голям дял за победата имаше публиката, която подкрепяше домакините още по-яростно от първия мач. Агитката на „армейците“ също се държеше достойно – около 50 човека викаха за любимците си до последно.

Предстоят нови два мача между двата тима, но този път в София. „Нефтохимик 2010“ има две победи и му трябва само още един успех, за да защити шампионската си титла от миналия сезон. Първенец в националната Суперлига по волейбол за сезон 2017/2018 ще стане отборът, който спечели 3 победи от 5 мача.