„Вашата ваканция“ събра туристическия бранш в Бургас

тур борса

Бургас е домакин на 16-ата туристическа борса “Вашата ваканция”. Специализираното изложение се провежда днес и утре в Експоцентър “Флора”. То е по инициатива на Бургаската регионална туристическа асоциация /БРТА/ под патронажа на Министерството на туризма, Областния управител и Община Бургас.

По традиция в борсата се включват български общини, които представят най-добрите дестинации от своя регион и възможностите за различни видове туризъм. Изложители са не само местните администрации, но и туроператори, хотелиери и ресторантьори. Специално място има за производителите и дистрибуторите на продукти, свързани с туризма.

Тази година в борсата има участници и от Турция, като свой щанд има област Къркларели.

За първи път на изложението се представя и сдружение “Солени ветрове” – Бургас. Гражданите и гостите на Бургас ще получат интересна и разнообразна информация за своята почивка в България и съседна Турция.

В рамките на изложението всеки представител на туристическия бранш може да направи индивидуална консултация с експертите на Агенцията по заетостта за наемане на чужденци на работа през летния сезон.

Общинските предприятия “Туризъм” и “Морски знаци” представят туристическите продукти и услуги на Община Бургас. Министерство на туризма също презентира възможностите за почивка в България.