Киро Принца не се признава за виновен за убийството на готвача си в Несебър

принца-бягство

Кирил Христов, наричан с прозвището Принца по аналогия с името на ресторанта му в Стария Несебър, не се призна за виновен в това, че умишлено е убил своя готвач Никола Колев.

Инцидентът стана на 17 април 2016 г. в лек автомобил, когато Христов възпроизвел изстрел с пистолет и куршумът пронизал Колев. Принца и обвинен и за това, че малко преди убийството в градината пред ресторанта стрелял 4 пъти към саксия на палмово растение. По този начин той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Адвокатът на Христов – Благой Потеров, дори поиска случаят да бъде върнат на прокуратурата. Според него по обвинението за хулиганство не е провеждано никакво разследване и е нарушено правото на защита. Същото се отнася и за обвинението за умишленото убийство. По думите на адвоката подзащитният му е искал да респектира и впечатли потърпевшия. Така формулираното обвинение затруднявало защитата и учебникарски погледнато то не издържало. Не е престъпление да демонстрираш превъзходството си – счита Потеров. Съдия Катя Господинова не се съобрази с искането на адвоката.

Съдът обаче прие мотивите на адвоката да бъдат прожектирани записите от охранителните камери. Това ще се случи на следващото заседание по делото, което бе насрочено за 26 април.

В кулоарите на съда вдовицата Стоянка Колева заяви, че не се съмнява, че Принца е искал умишлено да убие нейния съпруг. Жената вече е гледала въпросните записи от камерите и е разговаряла с всички свидетели на престъплението. Тя е възмутена, че делото е тръгнало чак 2 години след престъплението.

В момента Кирил Христов е на свобода и няма забрана да напуска страната. Адвокатът на семейството на загиналия Божидар Янушев настоя да му се наложи забрана да пътува в чужбина, но съдът не удовлетвори това искане, тъй като до момента Христов имал коректно поведение и не е възпрепятствал провеждането на съдебното следствие.

От своя страна Благой Потеров обвини семейството на убития Никола, че се опитва да се домогне до имуществото на Принца. Съпругата и синовете на Колев са поискали да влязат в управлението на фирмите на Крили Христов, за да обезпечат гражданските си искове. Това обаче не е допуснато от съда.