Въвеждат нова организация на движението по ул. „Крайезерна“

ул. Крайезерна

Нова организация на движението се въвежда на Т-образното кръстовище на отсечката, която свързва пътя “Созопол – София” с ул. “Крайезерна”, съобщиха от Община Бургас. Досега с предимство се ползваха превозните средства, движещи се в посока от Пристанище “Запад” към Пътен възел “Запад” и обратно. С новата организация на движението предимство се дава на автомобилите, извършващи ляв завой от отклонението на пътя “Созопол – София” по ул. “Крайезерна”.

Промяната се прави заради по-голямата интензивност на движението в тази посока и да се избегне струпването на автомобили и образуването на задръствания.

Призивът към водачите е да спазват новата организация на движение. На пътния възел са поставени необходимите знаци и маркировка, които указват кои автомобили са с предимство при преминаване през кръстовището. Временно контрол на движението ще извършват патрули на “Пътна полиция”.

Решението за въвеждане на новата организация е взето съвместно с експерти от Областното пътно управление, сектор “Пътна полиция” и Община Бургас.