Страхотна новина! Бургас ще има втори отбор в Суперлигата по волейбол

Дея спорт

Бургас ще има два отбора в елита на българския волейбол. „Дея спорт“ ще прави компания на „Нефтохимик 2010“ в Суперлигата през следващия шампионат. Това стана факт днес, след като воденият от Петър Дочев тим победи „Тетевен Волей“ в плейофния мач за попълване на елита.

Срещата, която се проведе на неутрален терен в столичната зала „Христо Ботев“, премина през драматичен обрат. Бургазлии загубиха първите две части с 19:25, 17:25, но след това се вдигнаха и успяха да спечелят следващите три гейма (25:22, 30:28, 15:12). Така с резултат 3:2 те отстраниха заелия предпоследното 11-то място в Суперлигата в редовния сезон тим от Тетевен и от следващото първенство заемат неговото място в елита.

Припомняме, че бургаският отбор завърши като вицешампион на Висшата лига (второто ниво на родния волейбол) и така доби правото да участва в плейоф с втория най-слаб в Суперлигата за участие в елитната група.

Утре вечер в бургаската зала „Младост“ ще ври и кипи – „Нефтохимик 2010“ излиза срещу ЦСКА в първи мач от финалната битка за шампионската титла в Суперлигата.