Филип Киркоров почете великия Тончо Русев! Публикува фотос с него и написа нещо трогателно! (СНИМКА)

Филип Киркоров

Руският певец от български произход Филип Киркоров, почете Тончо Русев. В профила си в “Инстаграм” Киркоров написа, че е починал “великият български композитор Тончо Русев”, предаде ТАСС.

“Именно той е автор на моите първи песни, донесли ми успех и милиони почитатели”, пише Киркоров. Това е придружено с няколко снимки на Киркоров и големия Тончо Русев, който почина вчера след кратко боледуване. Снимките са направени в дома на композитора на едни от най-великите ни песни през миналата година, когато изпълнителят на “Синдбад-мореход” е бил у нас.

“Приемете искрените съболезнования, всички членове на семейството му и целия български народ, на когото са скъпи тези любими песни, които украсяваха българската естрада толкова години”, написа певецът.

“Днес е много тъжен ден…Всички, които следят моето творчество знаят каква част в него и в живота Ми като приятел и педагог заемаше Великият Тончо Русев. Днес той премина отвъд границата, която разделя нашия и Другия, По-добрия свят. Този безкрайно талантлив човек, с излъчване на доброта и достойнство постигна своята НЕЗАБРАВА чрез музиката си! Вярвам, че ще продължавам аз да свързвам с красотата, която той остави след себе си като никога няма да престана да изпълнявам Вечните му песни!”, пише на български в профила му, който е харесан от 1,9 милиона души.

“Музиката на Тончо Русев е изключително българска музикакоято е писана и адресирана до всеки един от българите. Всеки българин казваше: “Тази музика е за мен, това е част от живота ми”. Затова тя остава във времето”. Това сподели Васил Найденов след смъртта на великия композитор, пред NOVA.

“Всеки един от нас му казваше “маестро”. Той наистина остава в сърцата на хората. Това е най-голямото признание за един човек – че е имало смисъл да съществува. Тончо винаги казваше: “Никога не се радвай, когато всички говорят за теб хубаво – когато всички започнат да те хвалят, това е началото на края”, разказа певецът.

Дует Ритон също си спомниха с любов за починалия композитор. Те разкриха, че той е пишел песните си специално за отделните изпълнители и добре е познавал характерите им.

One comment

  • Амеле

    12.04.2018 at 8:09

    Хубавите и талантливите хора си отиват някои завинаги в отвъдния ,а другите в чужбина. Киркоров е прав той е “незабрава “за българската музикална история. Но какво ще правим по нататък? Как ще търпим тези Сузанати ,Гери -Никол и др.?Подложени сме на бавна и мъчителна погуба!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *