Автомобили блъснаха двама бургаски велосипедисти на 16 и 8 години

velosiped

Два пътни инцидента с участието на велосипедисти са станали през празничните дни в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Първият е възникнал в навечерието на Разпети петък, около 22.30 ч., на кръстовището на улиците „Демокрация“ и „Стефан Стамболов“. 16-годишният бургазлия Н. Щ. тръгнал да преминава по пешеходна пътека, без да слиза от велосипеда си, което е в разрез с правилата за пресичане с колело на „зебра“. По този начин младежът отнел предимството на правомерно движещия се лек автомобил „БМВ 320 Д“, управляван от 22-годишния Г. Г. от Бургас. Последвал сблъсък, от който пострадал велосипедистът. Той е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с контузия на гръдния кош и левия крак, без опасност за живота.

Около 21.15 часа снощи на ул. „Ястребино“ № 23 в бургаския квартал „Лозово“ по неустановени до момента причини възниква катастрофа между „Тойота Авенсис“, управлявана от 41-годишния М. С. от Бургас, и детето велосипедист Г. Г. на 8 години също от Бургас. От пътния инцидент пострадало момченцето, което получило фрактура на лявата ръка. Детето е настанено за лечение в УМБАЛ – Бургас, няма опасност за неговия живот.