Ексклузивно! Собственикът на стадион „Лазур“ готов да го продаде на Община Бургас

Lazur-stadion

Дружеството „Спортс пропърти мениджмънт“, което е собственик на стадион „Лазур“, е в готовност за провеждане на преговори за сключване на договор за покупко-продажба на имота на Община Бургас. Това заявява в писмо до Общински съвет изпълнителният директор на фирмата Даниела Чорбаджиева. Депешата е заведена в местния парламент на 5 април – последния работен ден преди Великден, показа проверка на 7dniburgas.bg.

В писмото се посочва, че „Спортс пропърти мениджмънт“ е безспорен собственик на гореописания имот. Към настоящия момент правото на собственост върху имота не е предмет на съдебни спорове.

Стойността на имота, съгласно счетоводните документи на акционерното дружество, е в размер на 25 млн. лв. без ДДС.

Даниела Чорбаджиева посочва, че във връзка с отправени запитвания на общински съветници и публични изяви относно реално съществуваща вероятност спортен комплекс „Лазур“ да бъде закупен от Община Бургас, с настоящото писмо изразява готовност за провеждане на преговори за сключване на договор за покупко-продажба на имота, собственост на „Спортс пропърти мениджмънт“ АД. Тя допълва, че посочената по-горе цена на имота подлежи на обсъждане.

Припомняме, че през ноември миналата година феновете на „Нефтохимик“ поискаха Община Бургас да откупи стадион „Лазур“. Тогава обаче се оказа, че юридически това е трудно за изпълнение, тъй като Митко Събев (който е сочен за реалния собственик на имота) и неговите адвокати категорично отказвали да преговарят за закупуването му от Община Бургас, тъй като нямали правно основание за това. Заради това се стигна до там, че местният парламент гласува да започне строителството на нов градски стадион, където да играе „Нефтохимик“, като дори вече бе избран парцел за него в „Меден рудник“. Настоящото писмо от Чорбаджиева обаче може да доведе до нов обрат на нещата.