Опасна измама плъзва у нас! Мрежите се запалиха: Циганчета се хвърлят пред колите за пари! (ВИДЕО)

fd

Действа ли в Бургас подла циганска схема за изнудване на шофьори? Това се питат от няколко месеца мнозина, след като случаите на внезапно изскочили роми на пътя зачестиха, а веднага след това се повтаря един и същ сценарий:

“Пострадалите” заплашват, че ще извикат полиция и искат “малко” обезщетение от водача на автомобила, който обикновено няма никаква вина, за да си тръгнат по живо и здраво. Обикновено те са подкрепяни от здрава ромска група и по-скоро става въпрос за рекет, а не реален разговор, пише Флагман бг.

Вчера млад бургазлия е убеден, че е попаднал в подобна схема и само адекватната му реакция зад волана го е спасила да стане жертва на циганско изнудване. Действието се развива на бул.”24 пехотен полк”, около 18 часа, пред Лайф Хоспитал.  Мястото изглежда не е избрано никак случайно.

Ето какво написа младият шофьор в най-голямата бургаска група “Шофьори Бургас”. “Пазете се, цигани карат децата си да се хвърлят пред коли. Това е интеграцията им. Ще ви опиша подробно ситуацията: забелязах от далеч малко циганче да подскача като спринтьор на място. С наближаването ми реши да се спуска, но дръпнах вляво и намалих и вероятно се отказа, защото щях да успея да спра.

Ако карах в дясната лента и с по-висока скорост щях да го блъсна. Когато се отказа да се хвърля, загледах реакцията на мъжа с него (може би баща му) започна да му ръкомаха и да му се кара, може би защото се отказа… Бях чувал само истории, че правят такива неща, но ето че ми се случи и на мен”, разказа потресеният млад мъж от Бургас.

Той уточнява, че е подал сигнал на телефон 112, а малко по-късно на мястото е отишъл екип на КАТ, който е разпитал ромското семейство. Под коментара му следват десетки подобни истории на други бургазлии, които са попадали в идентична ситуация.