Рекорд! Телефонен измамник от Бургас отмъкнал 53 402 лв. за 10 дни

Телефонни измамници

Рекордната сума от общо 53 402 лв. за период от десет дни успял да прибере задържаният от служителите на Районно управление – Камено 57-годишен бургазлия Петко К., съобщиха от полицията. Мошеникът бе задържан, след като на 28 март тази година отмъкна 10 500 лева от 78-годишна жена от село Равнец. Част от парите на пенсионерката са намерени при претърсване в автомобила му „Нисан Патфайндър“ и в дома му в бл. 57 в комплекс „Зорница“.

В резултат на допълнителните полицейски действия е констатирано, че Петко К. е извършител на още 6 телефонни измами.

На 19 март „ужилил“ 76-годишен бургазлия от к-с „Славейков”, като му взел сумата от 2750 лв. На следващия ден завлякъл и 55-годишна бургазлийка от същия комплекс, отмъквайки ѝ 3000 лв. На 24 март откраднал 1960 лв. от 80-годишен бургазлия от к-с „Братя Миладинови”. На 27 март „ужилил“ с 3000 лв. и 70-годишна жена от кв. „Банево”.

Най-големият удар на Петко бил на 29 март, когато със съдействието на 64-годишния Митко А. от Стара Загора измъкнал общо 40 842 лв. от 78-годишна жена от Българово, която предоставила парите на три транша.

На следващия ден отново със съдействието на старозагорския си съучастник се сдобил със сумата от 1850 лв., взети от адрес, разположен на ул. „Велико Търново” в к-с „Лазур”.

Всички измами са извършени по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”.

За извършените деяния Петко К. направил пълни самопризнания. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаската Районна прокуратура, като на измамника е наложена мярка „домашен арест”, а на съучастника му Митко А. – „парична гаранция”.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 57-годишния бургазлия и 64-годишния старозагорец продължава от служители на Областната дирекция на МВР – Бургас.

Припомняме, че преди месец бе задържан 60-годишният Н. К. от Свети Влас, който от осъществени седем телефонни измами спрямо бургазлии, събрал близо 59 973 лв. и златни накити. 29 000 лв. от тях, собственост на 65-годишна бургазлийка и 81-годишен мъж от бургаския комплекс „Зорница”, въвлечени в идентични телефонни измами по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”, бяха намерени и иззети непосредствено след задържането на мошеника.

Отново преди месец бе задържан и криминално проявеният и осъждан 58-годишен бургазлия Г. Д., който взел сумата от 8500 лв. от 83-годишна бургазлийка, живееща в бл. 6 в к-с „Зорница“.