Поморие посрещна Възкресение с празнична литургия, музика се лее в града (СНИМКИ)

Поморие Великден1

В пространството пред църквата „Свето Рождество Богородично“ снощи стотици жители и гости на Поморие посрещнаха Христовото Възкресение. Празничната литургия беше отслужена от Агатополски епископ Иеротей в съслужие с други представители на местните храмове.

Великденската програма започна още от сутринта с музиката на Общински духов оркестър. На главната пешеходна улица в града прозвучаха и изпълненията на Певческа група „Тракийка” и очарователните възпитаници на ДГ „Веселушко“.

По традиция дамите от тракийско дружество „Одринска епопея“ бяха подготвили апетитна изложба „На Великден заедно“ и всеки желаещ имаше възможност да опита от вкусните им домашни козунаци и хлябове, както и да вземе шарени Великденски яйца.

Малко по-късно програмата се пренесе на площада пред НЧ „Просвета 1888″, където кметът Иван Алексиев поздрави всички присъстващи и даде началото на колоритните „Великденски хорà“.  Ръка за ръка се хванаха ТК „Чайка“ Бургас – Поморие с художествен ръководител Лиляна Христова, ДФТА „Раковина“ и ТА „Раковина“ с художествен ръководител Владимир Данаилов. За осма поредна година събитието беше организирано от ЦПЛР Общински детски комплекс – Поморие със съдействието на Община Поморие.