МВР дава 4,6 млн. лв. за следгаранционно обслужване на граничните кораби в Созопол

гранични кораби Созопол

4 600 498.29 лв. без ДДС – толкова е прогнозната сума, която се дава за дейности по извършване на следгаранционно техническо обслужване и ремонти на гранично-полицейските кораби в Созопол. Това става ясно от обявлението за обществена поръчка, публикувана от Главна дирекция Гранична полиция – МВР, показа проверка на 7dniburgas.bg. Договорът с избрания изпълнител ще бъде сключен за 4 години.

Корабите се намират на гранично-полицейското пристанище на остров Св. св. Кирик и Юлита, точно срещу рибарското пристанище в Созопол. Обемът на извършените работи по следгаранционното обслужване ще зависи от осигурения финансов ресурс и ще включва извършване на планови и аварийни ремонти на корпуси, главни двигатели, дизел генератори, корабни системи, агрегати и възли от тях, радиотехнически и навигационни средства. Също и извършване на инспекции, ремонт и сертифициране на устройства, оборудване, контролно измервателна апаратура и елементи от нея.

Финансирането е осигурено по проекта „Следгаранционна поддръжка на кораби“ на Национална програма на България за подпомагане от Фонд „Вътрешна сигурност“ за периода 2014-2020.

Освен за Созопол поръчката включва и следгаранционно обслужване на корабите на „Гранична полиция“ във Видин. Те са в отделна обособена позиция, като отделените средства за тях са 1 570 711.35 лв. без ДДС.

Кандидатите за изпълнители имат срок до 9 май тази година да подават оферти за участие. Ценовите предложения ще бъдат отворени на 11 май в Главна дирекция „Гранична полиция“ в София.