В Несебър откриха благотворителна изложба в помощ на дете

изложба Несебър2

Великденска изложба базар на Дружеството на несебърските художници и приятели се откри в Стария град. Културната проява е в чест на най-големия християнски празник и в същото време има благородната цел да помогне на дете от Несебър, като авторите дарят част от приходите от произведенията на изкуството. В дружеството е поставена и кутия за дарения, в която всеки посетител на експозицията може да даде своята лепта за каузата.

За проявата Златин Чаушев, началник-отдел на „Несебър – Световно наследство“, изтъкна, че тя е „един благороден акт на милосърдие – и това е прекрасно в дните преди големия празник, когато пречистваме сърцата и душите си.”

Председателят на Дружеството на художниците Румяна Йоргова сподели, че „отдавна с моите колеги обмисляхме идеята за благотворителност. Много добре се получи този път, че съумяхме да се включим към инициативата за Петя (детето от Несебър, в помощ на което бе организиран благотворителен базар преди дни б.а.), и да продължим доброто дело. В момента ние не сме жители на Несебър, ние сме общество.”

Събитието събра почитатели на изобразителното и приложното изкуство в последния работен ден на страстната седмица и даде възможност на присъстващите да изживеят естетическа наслада от среща с изключително прецизните, вълнуващи и естетически издържани форми. В експозицията са подредени маслени и акварелни картини, иконопис, керамика, авторски бижута, арт кукли, сувенири и др. За доброто настроение на присъстващите по време на откриването на културната проява се погрижи групата “The Band With No Name”.

Изложба базар може да бъде посетена до 9 април, понеделник, между 11 и 18 часа в Дружеството на художниците на ул. „Месамбрия“ № 20 в Стария Несебър.