Феновете на „Нефтохимик“ организират турнир по футбол на малки вратички

футболен турнир

Привържениците на „шейховете“ и тази година организират традиционния турнир по футбол на малки вратички „Купа на феновете Нефтохимик“. Състезанието ще се проведе на 21 април 2018 г. (събота) в спортен комплекс „Славейков“. Турнирът ще протече в групова и елиминационна фаза и в него могат да се включат отбори, съставени от играчи, навършили 16 години.

Заявки за участие ще се приемат до 18 април в Спортен център „Изгрев“ (ет. 2, стая 2, офис ПФК „Нефтохимик“, всеки делничен ден от 09:30 до 16:30 ч.). За повече информация: тел – 0883 35 86 90.

За записването е необходимо:

– да се заплати такса от 50 лв. на отбор

– да се посочи името на отбора

– да се предостави телефон за връзка на капитана на отбора

Жребият за груповата фаза ще се тегли на 19 април, в Кафе „Ариес“ (ж.к. „Зорница“, между блок 7 и 11, до ОДЗ „Звездица“), от 20:00 часа и на следващия ден ще бъде обявена програмата на турнира.

Отборите ще са съставени от 5 полеви играчи плюс вратар на игрище с размери 44 м/22 м. Ще се играят 2 полувремена по 15 минути, 5 минути почивка между тях, 5 минути за загрявка. Тъчът се изпълнява с крак. При върната топка, вратарят няма право да я хваща с ръце. Всеки отбор има право на неограничен брой смени. При 2 жълти картона или директен червен, играчът напуска играта и няма право да бъде заменен. Всички срещи се ръководят от футболни съдии. Играчите нямат право да участват с „бутонки“, а с обувки тип „стоножки“ или други, които нямат бутони. Шпагатите са забранени, а при извършен такъв се дава жълт картон.

Първите три отбора ще получат медали, а за шампиона е подготвена купа. Предвидени са и индивидуални награди за най-добрите играчи.