Неописуемо! На “Капитан Андреево” е ад с над 1000 блокирани коли, километрични тапи на “Траянови врата” и Ябланица! (ВИДЕО)

Капитан-Андреево

Границата с Турция е блокирана. Над 1000 автомобила от часове стоят на ГКПП “Капитан Андреево” и никой не дава обяснение. Опашката на тирове е над 10 км.

Огромно струпване на автомобили тръгнали на път се образувало на 39-и километър от магистрала “Тракия”. Над 10-километрово задръстване е край Ихтиман преди тунела “Траянови врата”. От МВР призоваха шофьорите да карат внимателно заради натоварения трафик на празниците.

Двете ленти са задръстени с коли,които се движат с 20 км/ч. Причината за задръстването е катастрофа на 48 км в посока Пловдив. Километрично задръстване се e образувало в края на АМ “Хемус” край Ябланица. Задръстването е предизвикано от струпването на много автомобили и намаляването на броя на лентите от три в една, в посока Варна

Засилен трафик се очаква по главен път Е-79 в посока от Благоевград към Гърция през ГКПП “Кулата”, както и по направлението към курортите Банско и Добринище. През целия ден ще има засилено полицейско присъствие.

Повече автомобили на Пътна полиция ще дежурят днес от 10 до 18 часа в района на Кресненското дефиле, където често стават тежки катастрофи с ранени и загинали. Ще се следи освен за спазване на ограниченията по пътя и за агресивни водачи, както и за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Повече служители ще работят през празничните дни и на ГКПП “Кулата”, от където преминава основният трафик от туристи за Гърция. Очаква се Великденските празници над 25 000 наши сънародници да посрещнат в съседната държава. На пункта има засилени мерки във връзка с избягалите затворници от Софийския централен затвор, но това няма да се отрази на останалата част от потока туристи, увериха от Гранична полиция.

“Броят на служителите от страна на Гранична полиция надвишава броя на работните станции на ГКПП “Промахон”, които са 9, така че максимално бързо обработваме и проверяваме пътниците. Ще се проверяват автомобилите в зависимост от оценката на риска, някои ще се проверяват по-задълбочено, но няма да се отрази на пътуващи европейски граждани, които наистина няма нужда да бъдат проверявани по-задълбочено”, каза Атанас Георгиев, началник на граничен пункт “Кулата”.

От Гранична полиция напомнят родител, който пътува сам с детето си, трябва да носи декларация за разрешението от страна на другия родител детето да пътува зад граница. За да става обработването на документите по-бързо е препоръчително родителите да имат и ксерокопия на декларациите.