Темата не е забравена! Митрополит се нахвърли на Истанбулската конвеция: Това е ад! Няма 30 пола

митрополит

Въпреки, че шумът около Истанбулската конвеция утихна, темата продължава да вълнува Българската Православна Църква. След острите спорове в обществото, което категорично застана на позицията срещу нейната ратификация, темата мина на заден план.

 Не така обаче стоят нещата за Ловчанския митрополит Гавриил, който навръх Разпети петък се изказа срещу нея в студиото на “Тази сутрин” по Би Ти Ви.

“Какво значи това “да си определяш пола”? Господ ти е дал пол, с който си се родил. Има  два пола – женски и мъжки. Няма 30 пола. Това си е ад, какво друго е това? Може ли човек да каже: “До 3, до 5 години няма бъда никакъв, след това ще кажа дали съм момче или момиче”? Това какво друго е, ако не ад? Това е страшно нещо!”, каза дядо Гавриил.

“Тази тема е много важна и би било много пагубно, ако България беше ратифицирала тази конвенция. Ние решихме, че това е важно и трябва да напрегнем всичките си сили това нещо да не стане и Слава Богу, че не стана. Щяха да се отворят много възможности групи, които проповядват, да получат много големи права”, допълни още по темата Ловчанският митрополит.

“Ако възпитаваме децата да не проявяват насилие, няма да са нужни конвенции”, допълни той.