Ето колко средства за командировки е похарчил бургаският кмет за 13 месеца

Dim_Nikolov

740 лв. – на толкова възлизат командировъчните на бургаския кмет Димитър Николов за малко повече от година. Сумата е посочена в докладна записка на зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев до Общинския съвет. Местният парламент трябва да одобри командировките на кмета, за да се заплатят полагащите му се средства, похарчени при служебни пътувания.

Отчетеният период е от 16 февруари 2017 г. до 28 март 2018 г. За това време Димитър Николов е осъществил 33 пътувания, всичките до София. Посочените 740 лв. са джобни пари, в тях не се включва сумата за похарчен бензин до столицата.

На предстоящата сесия Общинският съвет ще гласува и командировъчните на своя председател – Костантин Луков. Те са за първите 3 месеца на 2018 г. Направените разходи са общо в размер на 129 лв.

От посочената справка става ясно, че Луков е осъществил три свои служебни пътувания. Първото е на 8 февруари до София за участие в заседание на Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление на 44-ото Народно събрание, при които са похарчени 20 лв. дневни и 4 лв. за паркинг. Второто пътуване е до Ловеч за участие в заседание на УС на НАПОС – 20 лв. дневни и 45 за нощувка. Третото е до Пловдив в средата на март за участие в заседание на Общо събрание на НАПОС – РБ, при което са похарчени 40 лв. дневни.