Предвеликденска класика за „Карнобат“ над „Сокол“

Карнобат-Сокол

Класически успех с 3:0 извоюваха футболистите на „Карнобат“, които надделяха над „Сокол“ –(Марково) в двубой от 24-тия кръг на Югоизточната Трета лига.

Макар с известни кадрови проблеми, свързани с контузиите на основни състезатели, момчетата на Георги Калоянов бяха повече от мотивирани в стремежа към преследване на трите точки в двубоя.

Настойчивостта и стремежът за победа донесоха радост за тима на „Карнобат“, който в навечерието на Великден направи своите фенове щастливи, прекъсвайки известен период без успех.

В герои за победителите се превърнаха Мартин Димитров, Трендафил Момчилов и Димитър Петров, които реализираха попаденията във вратата на „Сокол“.

Първо се разписа Мартин Димитров в 23-та минута, когато се извиси над всички в наказателното поле на гостите от Марково, успявайки да засече с глава центриране на Живко Димов.

Талантливият Трендафил Момчилов хвърли в екстаз многобройните фенове на „Карнобат“ с попадение в 54-та минута, когато нахлу в наказателното поле на „Сокол“, стреля към вратата, а топката се търколи в мрежата за 2:0.

След него дойде ред и за гол от Димитър Петров. Той бе точен в 80-та минута, когато довърши започнала многоходова акция на няколко от своите съотборници.

За „Карнобат“ пропусна да се разпише още и Живко Димов, а вратарят Христиан Славов направи поредица от силни намеси, с които парира удари на Добрин Орловски, Недко Миленов и Георги Семерджиев.

В следващата си среща „Карнобат“ ще гостува на „Атлетик“ (Куклен). Двубоят е на 14-ти април, събота, а следващото домакинство е на 18-ти април, сряда, когато в Карнобат визита ще има „Розова долина“ (Казанлък).