Рижата вежлив в съда, но го оставиха в ареста

рижата-4

Симеон Стоянчов-Малката Рижа ще продължи да пребивава в следствения арест. Състав на Бургаския окръжен съд потвърди постоянната му мярка за неотклонение „Задържане под стража“, постановена от Районния съд в града на 30 март. Рижата обжалваше мярката и искаше тя да бъде променена в парична гаранция, като приятели лихвари щели да му услужат с нейното заплащане. Съдия Петя Георгиева обаче реши той да продължи да търга нара в ареста, аргументирайки се с престъпното му минало и с непостоянния му адрес, който създава трудности при намирането му.

Иначе Малката Рижа изглеждаше доста по-вежлив за разлика от предишни негови появи в съда. Този път той не плю и не руга. Даже на излизане се ухили на журналистите и заяви гордо „Да позирам ли, сладури?“.

Стоянчов не беше изневерил на леко странния си начин на обличане. Крачолите на дънките му бяха пъхнати в чорапи с характерната за бургаските батки марка „Адидас“. На главата си носеше синя шапка с червени и бели райета. В моменти, когато я сваляше, се виждаше прическата му – остригана до дъно от двете страни, а по средата с оставен „гребен“.

Малката Рижа е обвинен за това, че на 1 февруари тази година в ж.к. „Меден рудник“ противозаконно отнел мотоциклет от владението на ползвателя му, без негово съгласие и с намерение да го ползва, като заплашил пострадалия, че ще го пребие.

Въпросният мотоциклет принадлежи на Атанас Ненов от „Меден рудник“. Според версията на Рижата Ненов му предоставил доброволно мотора, но просто Стоянчов не го върнал в уреченото време и място, на което са се уговорили. Той върнал возилото няколко часа по-късно пред магазин и казал на продавачката да се обади на Атанас да отиде да си го вземе. Няма никакви данни, че Стоянчов е заплашвал Ненов, за да му даде мотора си и не го е открадвал, твърди неговият адвокат.