Паркът в „Изгрев“ засия от весели деца, боядисващи яйца (СНИМКИ)

Велики четвъртък1

Истински празник се състоя в парка на бургаския комплекс „Изгрев“ на Велики четвъртък. Сред свежата зеленина на пролетта и под хубавото слънце множество деца се включиха в боядисване на великденски яйца. Инициативата бе организирана от младежите на „Движение България на гражданите”, като в нея се включи и председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет Живко Табаков.

Организаторите са приготвили бои, флумастери, цветни моливи, украса и всичко необходимо за шаренето на великденските яйца. За малчуганите бе организирано и състезание „намери къде кокошката е снесла своето яйце в тревата”.

Празник без музика няма да е пълноценен – две фолклорни групи се погрижиха за настроението на присъстващите с изпълнение на народни песни – „Ветренски славеи” и „Равнечанка”.

Докато малчуганите бяха заети с боядисването на яйцата, се състоя конкурс за най-вкусен домашен козунак. Тричленно жури определи победителя – Мария Славова. В надпреварата се включиха козунаци, приготвени от двете певчески формации. Жените разказаха пред публиката интересни техники за боядисване на яйца от миналото и ще споделиха спомени за Възкресение Христово от детството си.

Част от боядисаните яйца и домашно направените козунаци ще бъдат дарени на социално слаби бургазлии.