Цялата пожарна начело с началника ще тренира как се гаси пожар в мол в Бургас

pojarna

Във връзка с пожарите в двата руски мола – в Кемерово и Москва от последните дни, при които загинаха и бяха ранени множество хора, е планирано на 10 април (вторник) от 08.45 ч. в мола в комплекс „Славейков“ да се проведе пожаро-тактическо учение, ръководено лично от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас – комисар Васил Василев.

Учението ще представлява пожар в заведение, разположено в атриума на мола, евакуация на хора и гасене на огнените пламъци. Предвидено е да се включат три структури на Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението (Първа и Втора Районни противопожарни служби – Бургас и служители от сектор „Специализирани оперативни дейности“) с четири автомобила.

Пожаро-тактическо учение ще се проведе със съдействието на управата на търговския център и Община Бургас, като ще покрие територията и на централната градска част и прилежащите към търговския обект зони от комплекс „Славейков“, тъй като след подаването на сигнала за инцидента, противопожарните автомобили ще се придвижват в реално време по различни маршрути с цел определяне на бързината и най-оптималния от тях.

От Областната дирекция на МВР предупреждават хората в района на учението да не изпадат в паника и стрес.