„Поморие“ поведе, но загуби при гостуването си на „Монтана“, оставайки с 9 футболисти

Pomorie

„Поморие“ загуби гостуването си на „Монтана“ с 1:2 в мач от 23-ия кръг на Втора лига. Морският тим поведе през първата част, но през втората допусна пълен обрат. С голяма заслуга за това е фактът, че възпитаниците на Веселин Бранимиров останаха с 10 души на терена при 1:0 в тяхна полза, а в крайна сметка доиграха мача с деветима. И двата червени картона пък бяха повече от спорни.

В началните минути Коконов стреля опасно с глава, но вратарят на поморийци Димитър Тодоров показа чудесен рефлекс и изби. Малко по-късно Сергей Георгиев беше оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа, но стреля над вратата. „Поморие“ успя да поведе в 28-ата минута. След центриране на Любомир Божинов от корнер Ахмед Ахмедов засече с глава за 0:1. В края на полувремето Коконов стреля опасно от фаул, но малко над напречната греда.

В 52-ата минута гостите от „Поморие“ останаха с човек по-малко. Борис Тютюков получи малко пресилен втори жълт и съответно червен картон, след като настъпи Тони Тасев. По-малко от минута след това морският тим получи втори удар. След изпълнението на фаула, топката стигна до Борислав Балджийски, който пусна към Сергей Георгиев. Последният от непосредствена близост засече в мрежата за 1:1.

Бедите на гостите обаче не свършиха дотук, след като Живко Хаджиев получи контузия и бе принудително заменен от Александър Георгиев. В 68-ата Иван Коконов осъществи пълен обрат с изключително красив гол, с удар извън наказателното поле.

В 88-ата минута пък Александър Георгиев фаулира Борислав Балджийски, за което получи изключително пресилен директен червен картон.