„Созопол“ подготвя офанзива за оставане във Втора лига

ФК Созопол

„Решени сме да докажем, че имаме място в професионалния футбол. И треньорският щаб, и момчетата смятаме, че имаме шансове и възможности да останем във Втора лига. Може да сме изостанали, но не сме изгубили вяра”, заяви старши треньорът на „Созопол“ Румен Димов. Тази седмица той е провел индивидуални разговори с 20-те футболисти, с които разполага, както и с отбора като цяло. „Колективът ни никога не е бил по-сплотен”,  посочи Димов, като вметна, че вчера от тима са освободени двама футболисти. Договорите на Мирослав Радев и Иван Пенев са били прекратени по взаимно съгласие.

„За нас сега започва първенството. Остават ни 9 мача, в които сме си поставили за цел да спечелим минимум 18 точки, с които можем да се надяваме на оставане в групата. Забравяме петте мача след подновяването на сезона, без да омаловажаваме факта, че в четири от тях гостувахме, а в единственото си домакинство приехме лидера. Всички сме единодушни, че можем да се спасим само с пределна концентрация и мобилизация в двубоите”, коментира още наставникът на „Созопол“. Той е гневен заради отменен гол на възпитниците му при последната визита на „Струмска слава“, загубена с 0:1. Според Димов тъчреферът Мурат Вели сбъркал с отсъждането на несъществуваща засада.

Утре „небесносините” ще се придвижат до Гълъбово, където в петък излизат срещу местния Ботев в среща от 23-ия кръг на Втора лига. Почивка по Великден не се предвижда. В „Созопол“ ще тренират и навръх светлия празник в неделя.

„За нас Великден ще бъде на 19 май, когато ни е последният мач от първенството, след който се надявам да се поздравим със запазване на мястото си в професионалния футбол”,  заключи Румен Димов.