Бизнесдами правят благотворителен бал в помощ на бургаската опера

Operata

Инициативен комитет на Бургаските жени в бизнеса организира Пролетен бал с цел закупуването на нова озвучителна апаратура за Държавна опера – Бургас. За целта бизнесдамите на Бургас организират Пролетен благотворителен бал на 11 май от 19,30 ч.

Апаратурата на бургаската опера е от 80-те години на миналия век и не отговаря на нуждите на продукциите й. Модерната режисура и сценография на спектаклите, както и световноизвестните имена, гостуващи в Бургас в постановките, остават крайно недооценени заради качеството на звука, възпроизведен от морално остарялата озвучителна техника.

Гостите на благотворителната вечер ще се насладят на изпълненията на солистите и балета на Държавна опера – Бургас, на невероятния глас на оперната прима Еделина Кънева, звезда на Национален музикален театър „Стефан Македонски“ и муза на вечерта, както и на трио „Тенорите“ и други изпълнители.

Пролетният благотворителен бал ще се проведе под патронажа на кмета на Община Бургас Димитър Николов под мотото „Нека помогнем музиката да не замълчи!“