Извънредно! Първан Симеонов с горещи разкрития: Защо БСП изостава от ГЕРБ? Как Борисов трупа доверие и ще оцелеят ли патриотите

Корнелия-и-Бойко

Шефът на “Галъп Интернешънъл” Първан Симеонов разкрива защо БСП изостава още повече от ГЕРБ, с какво Бойко Борисов трупа доверие, ще оцелее ли коалицията на Обединените патриоти след разговорите между лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на СДС Божидар Лукарски, ще стане ли премиерът Бойко Борисов посредник между Европейския съюз и ЕС, как преполовихме европредседателството и с какви плюсове и минуси завършват зимната парламентарна сесия политическите сили в и извън Народното събрание.

 “Вживяхме се в идеята, че сме посредници по време на европредседателството ни и виждаме, че имаме сега в момента една добра дипломация и балансирана външна политика. Срещата във Варна показва, че имаме успехи в тази роля и има и отворени врати за нови подобни събития, включително с Русия.

В момента в света има нужда от такива като нас, каквито ние винаги сме били – балансьори. При един конфликт обаче, такава роля би била ненужна, така че трябва да се следи световната ситуация.

Има баланс и във вътрешната политика, мнозинството е в крепко здраве, има икономически растеж и може да се каже е управлението е стабилно. Това обаче има и отрицателна страна – че някой фокусник може да извади някой от шапката, както стана с Радев на президентските избори. Тъй като обществото има нужда от нови лица, когато едно мнозинство се задържи повече време на власт и това е съвсем нормално. Има почва в момента за такива нови лица”, каза Симеонов. Той прогнозира появяването на нови фигури на идващите избори, предаде ПИК.

“ГЕРБ няма защо да се притеснява от БСП, защото те са достигнали максимума си. Повече трябва да се притеснява от появата на формации вдясно и виждаме, че те се опитват да тушират такива възможности”, коментира още социологът.