Педофилът Андон остава задържан под стража, отсече съдът в Бургас

педофил-1

Окръжният съд в Бургас потвърди определението на Районния съд в града, с което спрямо Андон Христов бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. С подадената частна жалба на обвиняемия и неговия защитник бяха направени оплаквания за неправилност и необоснованост на атакувания съдебен акт.

Припомняме, че роденият в Шумен 48-годишен мъж е привлечен като обвиняем за това, че в периода 9 януари 2017 г. до 25 януари 2018 г. зарибявал по фейсбук непълнолетно момиче от Бургас да правят секс.

В своите мотиви Окръжният съд взе предвид, че престъплението, за което е привлечен като обвиняем Христов, е „тежко“ умишлено, наказуемо със затвор от една до шест години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Настоящият въззивен съдебен състав намери, че правилно първоинстанционният съд е приел, че е налице обосновано подозрение за съпричастността на Андон Христов към деянието, предмет на посоченото обвинение. Правилно Районният съд е приел, че съществува реална опасност от извършване на престъпление, ако обвиняемият бъде на свобода. Констатираната системност и упоритост в действията на Андон за един продължителен период от време мотивира и настоящия въззивен състав да се солидаризира с извода на Районния съд, че ако обвиняемият е с по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража“, същият би имал свободен достъп за комуникация както чрез интернет, така и чрез социалната мрежа фейсбук, което повишава риска от извършване на престъпление.

Определението на Окръжният съд в Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.