Само за час и половина – 4 катастрофи с 5-има пострадали в Бургаско

катастрофа

Сутринта на 2 април започна с 4 катастрофи в Бургас и региона. Инцидентите са настъпили в рамките на по-малко от час и половина.

Първото произшествие е възникнало в 07.30 ч. по пътя Айтос – Бургас. На около 1 км преди разклона за село Съдиево е настъпила верижна катастрофа между три леки автомобила – „Опел Астра”, „Мерцедес С 220” и „Форд Фокус”. Причина за инцидента е спиране на първата кола и недостатъчна дистанция между него и следващия го мерцедес, в който пък се блъска форда, пътуващ трети в колоната в посока Бургас. От пътния инцидент в болницата са откарани водачката на мерцедеса и нейната спътница, които по първоначални данни не са сериозно пострадали.

Десет минути по-късно по пътя Бургас – Маринка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела, лек автомобил „Пежо 405”. В колата са били трима души, които са откарани към бургаската „Шокова зала”, като са били контактни и в относително добро здравословно състояние. Към момента се уточнява получените от катастрофата телесни повреди.

Около 08.48 ч. на кръстовището на бургаските улици „Христо Ботев” и „Македония” възниква сблъсък между „Фиат Пунто” и „Пежо 206”. И на двата автомобила са нанесени единствено материални щети. Двамата водачи са се споразумели за вината и са подписали двустранен протокол.

Подобна е и катастрофата в село Ветрен, в складова база „Врънгови”, възникнала между бургаско „Пежо Партнер” и товарен автомобил с хасковска регистрация. От инцидента също са настъпили единствено материални щети.