Попиляха го! След изгорял наследствен имот, подпалиха и колата на бивш депутат…

пожар

Лек автомобил „Шкода Октавия“, собственост на бившия депутат от Български демократичен център Стефан Кенов изгоря пред дома му в Карнобат. Пожарът избухнал към един часа след полунощ на 31 март, съобщи Областната дирекция на МВР-Бургас. Огънят опустошил двигателния отсег и купето на автомобила. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Карнобат.

 Към момента няма данни за умишлен палеж, уточняват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство, съобщава “Бургас Инфо”.

Припомняме, че през септември м.г. наследствената къща на бившия народен представител в Картнобат, беше опустошена след пожар. По това време в жилището била 92-годишната му баба. Жената е трудно подвижна, едва успяла да се спаси.

Кенов тогава изрази съмнение в официалната версия, според която късо съединение е предизвикало инцидента. Кантората на бившия депутат също бе опожарена. Къщата му пък няколко пъти бе ограбвана.

“Не искам да коментирам, нека полицията да си свърши работата”, каза пред журналисти Стефан Кенов. Той изключи възможността за връзка между пожара в къщата му и инцидента с автомобила му.