Шефът на КЗП попиля жестоко министър Ангелкова: От години ѝ подаваме сигнали за хотела на ужасите…

Димитър Маргаритов

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов индиректно упрекна министъра на туризма Николина Ангелкова за бездействие от нейна страна по случая с хотела на ужасите в село Чифлик, в който се разбра, че гостите се посрещат сред мухъл и мизерия.

“Изпращали сме неколкократно документи от 2015 г. за нередности в хотел „Чифлика Палас Ризорт и СПА” до министъра на туризма”, заяви той пред в.”24 часа” по повод изказване на Ангелкова в парламента, че ще изиска документи от КЗП, за да започне процедура по отнемане на категоризацията.

Маргаритов обясни, че ведомството му е извършвало много проверки в хотела и е установявало редица несъответствия при категоризацията му и е налагало санкции. За всичко Комисията е информирала министъра на туризма, която е категоризиращ орган и има право да понижава или отнема категория.

“Нашата работа е да установяваме нарушения в категоризацията на хотели, като сме уведомили министъра на туризма и в документите сме описали нарушенията”, казва още Маргаритов.

Хотелът има 12 акта, като общата им стойност е 10 000 лв., а проверките са от 2015 г. и 2016 г.

Сред нарушенията, описани в актовете, са липса на заведение за хранене и лоби бар, фризьорски салон, детска площадка и други, които трябва да се предоставят при категорията му.