Бургаски ученици правят концерт в помощ на болно момиче

Таня

Ученици от Бургас застават зад благотворителна кауза в подкрепа на младата Таня, която страда от детска церебрална парализа. Това не е първата проява, която има за цел да помогне на болното момиче. Благодарение на средствата, събрани от благотворителност, Таня вече може да се храни самостоятелно. За да продължи лечението й обаче са нужни 3000 лв., с които семейството не разполага.

Затова бургаските ученички Веселина Дамова от гимназията по туризъм и деветокласничката Калина Енчева от немската гимназия решават да протегнат ръка на семейството, изпаднало в нужда. За кратко време каузата им набира популярност и двете застават зад организацията на благотворителен концерт в подкрепа на болното момиче. В него участие ще вземат бургаски таланти от различни школи в Морския град.

„Призивът ни е към всеки, който не е безразличен към съдбата на хората с ДЦП и техните семейства да покаже съпричастност. Искаме да покажем на света, че няма невъзможни неща! Нека бъдем съпричастни и да дарим надежда на Таня, да се бори“, споделят бургаските ученички.

В концерта ще вземат участие талантливите Даниел Бекярски, Зорница Драгийска, Александър Иванов и др. Младата певица Калина Енчева от Вокално студио „Сезони“ ще влезе в ролята на водеща, а нейна сценична половинка ще бъде десетокласничката Стилияна Николова.

Организаторите канят бургазлии и гости на града на 11 април (сряда) от 19:00 ч. в НХК. Входът е на символичната сума от 3 лв.