Мариан убил майка си, защото го дразнела. Бургаският съд го остави „на топло“ за постоянно

Мариан Челебиев убиец

Бургаският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 35-годишния Мариан Челебиев. Той е обвинен за това, че на 9 март в собственото им жилище в бл. 5 на ж.к. „Лазур“ умишлено умъртвил майка си Бинка.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Мариан е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат от ареста. От своя страна адвокатът на престъпника поиска домашен арест за подзащитния си.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Челебиев. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Самият обвиняем пристигна с белезници на ръцете и вериги на краката, като криеше, доколкото може, лицето си с качулка. Прокурорът по делото Мануил Манев съобщи, че Мариан е признал, че е убил майка си. Той извършил престъплението, защото родителите му го дразнели и накрая нервите му не издържали. По време на убийството баща му не е бил у дома, иначе не се знае дали и той е нямало да го отнесе.

Предвид не особено адекватното състояние на Челебиев, който в съда повтаряше само, че не знае какво да каже, прокуратурата заяви, че ще иска да му се направи съдебно-психиатрична експертиза.

За извършеното престъпление Мариан Челебиев може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.