34 дами си доказваха в Бургас коя е по-добра зад волана. Вижте победителките (СНИМКИ)

победителка

34 участнички се включиха в тазгодишното 22-о издание на ралито за жени „Елена Апостолова“, което се провежда в Бургас по повод 8 март. Дамите трябваше да преминат на зигзаг между препятствия, да паркират в гараж и да извършат сложни маневри. Организатори на събитието са автомобилната фамилия Апостолови, начело с Гергана Апостолова, която е позната и като световен шампион по карате киокушин, както и баща ѝ Стоян Апостолов – легенда в автомобилния спорт у нас.

Ралито стартира малко след 10,00 часа, като първия старт даде бургаския кмет Димитър Николов. След около 4 часа бясна надпревара станаха ясни и победителките.

Купата на първенеца в генералното класиране на ралито взе Пламена Раева с автомобил „Ситроен Саксо“. Тя стана и победителка в клас до 1600 куб.см.

Втора в генералното класиране се нареди Жасмина Георгиева с „Пежо 208“. Тя отнесе още две награди – като победител в паралелния слалом, както и в клас до 1200 куб.см.

Почетното трето място зае Екатерина Хаджиатанасова с „Пежо 208“.

Четвърта в генералното класиране е Саня Върбанова – внучката на автомобилната легенда Стоян Апостолов. Тя спечели надпреварата и в клас над 1600 кубика, като взе приз и за най-атрактивен състезател на ралито.

Първото място в клас до 1400 кубика спечели Райна Иванова с „Форд Фиеста“.

Раздадени бяха и още няколко специални награди. За най-прецизна състезателка бе обявена Василена Бояджиева с автомобил „Мицубиши“. Наградата за най-млада състезателка взе 20-годишната Зорница Костова с „Хонда Сивик“, а призът за най-голяма участничка отиде при Нели Москова с „Рено Меган“.

Състезанието завърши с традиционното за рали пръскане с шампанско. Накрая всички участнички и организаторите си направиха обща снимка за спомен.

Още снимки от събитието вижте в нашата Галерия