Дамите с бензин в кръвта да се готвят за осмомартенското рали в Бургас

рали за жени

За поредна година Бургас ще отбележи Международния ден на жената с традиционното осмомартенско рали „Елена Апостолова”. Дамите ще затегнат коланите и ще хванат воланите на 10 март (събота). Мястото отново е паркингът на магазин „Метро” в комплекс „Изгрев”.

Самото рали ще стартира в 10:00 часа. Записванията ще се правят на място, наред с техническите прегледи, от 9:00 часа. Опитните шофьорки ще се състезават в две категории – Майсторско управление и Паралелен слалом.

В рамките на състезанието участничките ще трябва да покажат уменията си като шофьори, преминавайки през сложно трасе. Дамите ще трябва да преминат на зигзаг между препятствия, да паркират в гараж и да извършат сложни маневри. Участничките ще се състезават с автомобили в класовете до 1200, до 1400, до 1600 и над 1600 куб. см.

Всички дами трябва да са правоспособни шофьори. Призьорите ще получат предметни награди. Официалната церемония по връчването им ще започне около 15:00 часа.

Бургаското женско рали носи името на покойната Елена Апостолова, която го създаде. Организаторите канят всички жени, които обичат да шофират и побеждават, да се включат в надпреварата.