„Нефтохимик 2010“ срази костеливия орех „Арда“ за 17-ата си победа в Суперлигата

нефто-арда-1

Волейболният шампион „Нефтохимик 2010“ победи „Арда“ (Кърджали) с 3:0 в мач от 20-ия кръг на Суперлигата. Геймовото съотношение обаче заблуждава за битката на терена – кърджалийци се оказаха костелив орех и дадоха сериозен отпор на бургазлии в зала „Младост“.

Мачът започна с предимство за домакините, но после те се отпуснаха и позволиха на гостите да поведат с 19:18. Все пак шампионите се стегнаха и успяха да спечелят гейма с 26:24.

Във втората част волейболистите на „Арда“ започнаха с летящ старт и поведоха с 9 точки разлика (15:6). Нефтохимици разбраха, че гостите въобще не са дошли като обречени в Бургас и включиха на пета скорост. Така в края на гейма успяха да дублират резултата от първата част – 26:24.

Кърджалийци очевидно рухнаха психически през третата част, отчаяни от случилото се в първите два гейма, в които Фортуна не беше с тях. Гостите все пак успяха да наваксат изоставане от 7 точки в средата на гейма и стигнаха до 18:18. После обаче бургазлии показаха кой е властелинът на терена и взеха третата част с 25:20.

Така играчите на Найден Найденов постегнаха 17-ата си победа в шампионата и си остават на върха в класирането с едва 3 загуби и 52 точки.

В следващия кръг на 24 февруари „Нефтохимик 2010“ гостува на „Монтана Волей“.

Още снимки от мача вижте в нашата Галерия