Старт на гласуването за новото лого на компютърното училище в Бургас. Вижте петте предложения

Obstina Burgas

Приключи първият етап от конкурса за изработване на лого на новото компютърно училище, което ще отвори врати в Бургас наесен. Над 70 души от цялата страна са участвали със свои предложения, най-малките от тях на 7, 9 и 10 години, съобщиха от Община Бургас.

Постъпилите над 100 проекта са оценени от жури в 12-членен състав. В него влизат представители на училищното настоятелство към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, както и експерти от водещи ИТ компании. Журито е избрало за финалисти пет лога. Техни автори са Николай Райков, Иво Паспалски, Абуди Жабас, Димитър Лазаров и Диляна Иванова. Петте финални предложения може да разгледате ТУК и да гласувате за това, което ви харесва най-много.

Победителят в конкурса ще бъде определен чрез електронно гласуване, което ще се проведе в периода от днес, 20 февруари, до 13.00 часа 5 март 2018 г., включително. Той ще бъде обявен на 6 март след обработка на резултатите от интернет вота. Наградата за победителя е iPhone X. Останалите четирима финалисти също ще получат награди.