Шапки долу! Григор Димитров с изключително силни думи за българския народ! Момче, благодарим!

7 Dni Burgas20.01.2018648700
Григор Димитров

Григор Димитров за пореден път се доказа като голям българин.Той даде да се разбере, че в Австралия бори дори жегата, заради това, че в България се е научил на всичко. А за думите му за това какъв народ сме, коментарът е излишен.

“Пак казвам, че обичам горещото време. Това изобщо не ме плаши. Когато бях дете, в България през лятото бе горещо и сухо. Сега се чувствах почти като у дома. Страхотни условия. Смятам, че с годините съм свикнал с условията в Австралия и съм натрупал опит”, сподели Гришо преди утрешния си 1/8-финал.

Тойбе запитан: Когато играеше в Лондон, много български журналисти те чакаха всяка вечер. Харесва ли ти край теб да има представители на медиите от твоята страна? Тук, в Австралия, май няма. Прави ли ти впечатление и чувстваш ли се като у дома, когато българските медии са около теб?

Ето и отговорът му:

Първо, уважавам всички от вас. За мен винаги е удоволствие да отговарям на добри въпроси. Шегата настрана, но уважавам всеки от вас по специален начин. За съжаление, аз напуснах дома рано и съм свикнал да бъда в чужбина. Разбира се, харесва ми, когато по турнирите има български журналисти. Говоря на родния си език, който иначе използвам само в разговорите с трима-четирима души, моето семейство. Но по принцип се чувствам добре. Винаги чувствам подкрепа, когато излизам на корта. За мен е чест да виждам български знамена по трибуните. В Австралия, на “Род Лейвър арена” и в трудни моменти чуваш български гласове. Те проникват в мен и ме връщат към моите корени. Смятам, че трябва да се гордеем, че сме силен народ.